Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter skolbranden i Järpen vill kommunen bygga nytt – i Mörsil

Åre kommun vill använda försäkringspengarna efter skolbranden på Racklöfska till att bygga två nya skolbyggnader i Mörsil. Dessutom vill kommunen använda pengarna till att bygga om ett skolkök.

I fjol brann en del av Racklöfska skolans byggnader ned. Men i stället för att bygga på brandplatsen vill Åre kommun bygga nya lokaler i Mörsil. Högstadieskolan ska nämligen läggas ned och eleverna får i stället börja i Mörsils högstadium.

Nu har Åre kommunsförsäkringsbolag gått med på att låta Åre kommun använda försäkringspengarna till nya lokaler i grannbyn.

– Vi accepterar lösningen med uppförande av två ersättningsbyggnader, planerade för samma ändamål, på annan plats än skadeplatsen. Fördyringar till följd av ändrat läge bekostas av försäkringstagaren, står det i ett brev från Länsförsäkringar som adresserats till kommunchefen.

Dessutom har Åre kommun begärt att få använda pengarna till annat än nya skollokaler.

– Ni har framfört att ni önskar bygga en mindre volym och använda den ”icke utnyttjade ersättningen” till att bygga om ett skolkök, skriver försäkringsbolaget i brevet.

Länsförsäkringar vill attÅre kommun tar fram bättre underlag innan man kan ge besked om ersättning till skolköket.