Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter superöppningen – pallplats för Charlotte Kalla

Charlotte Kalla öppnade urstarkt i Ruka. Men Marit Björgen blev för stark och vann damernas tio kilometer i klassisk stil. Kalla lyckades dock knipa en pallplats när hon slutade tvåa.

Charlotte Kalla har fått en kanonstart på säsongen. Efter ett av sina bästa sprintlopp i karriären igår var det tydligt att självförtroendet var på topp i dag.

I dagens distanslopp gick hon på knockout direkt. Redan vid 3,1 kilometer var ledningen uppe i elva sekunder.

Men norskorna kom tillbaka – och framför allt Marit Björgen. Vid 6,2 kilomter var ledningen nere på 0,6 sekunder till Marit Björgen. Den norska skidstjärnan gick inte att göra mycket åt när avståndet växte och Björgen vann till slut damernas tio kilometer i klassisk stil.

Istället blev det en kamp om tiondelarna för att knipa andraplatsen. Med blott åtta hundradelar kom Charlotte Kalla tvåa framför Ingvild Flugstad Östberg.

– Det är ett jättefint lopp, hon har bra tryck i stakningen men inte riktigt kraften att trycka över krönen, säger Anders Blomquist i SVT.

Det var en märkbart nöjd Kalla efteråt.

– Det är ju härligt. Det känns som att stakningen sitter bra. Då känner jag hur kraften går rätt ner i varje stavtag, säger hon till SVT.

Stina Nilsson, som vann sprinten igår, slutade åtta, 46 sekunder efter segrande Björgen. Anna Haag slutade på 13:e plats, Ida Ingemarsdotter slutade 17:e och Evelina Settlin klarade även hon en topp 20-placering.