Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter VM-kvalsuccén – Granqvist årets försvarare

Han klev in i folkets hjärtan ordentligt efter att Sverige slagit ut Italien i VM-kvalet. I kväll fick han toppa detta med priset som årets back. Och han fick fint sällskap i form av Jessica Samuelsson som fick motsvarande pris på damsidan.

Det var två försvarare som kom till Fotbollsgalan med olika bakgrunder i VM-kvalsammanhang. Jessica Samuelsson tvingades lämna matchen mot Ungern på bår och riskerar att missa nästa VM-kvalmöte i april. Innan dess var hon dock varit en av Linköpings bästa spelare innan hon skrev på för engelska Arsenal.

I kväll fick hon priset som årets bästa bästa försvarare. Och hon fick dela scenen med en annan hyllas landslagsspelare.

Andreas Granqvist blev lite av en symbol för det "nya" svenska herrlandslaget och var en förgrundsfigur när Sverige slog ut Italien i VM-kvalet. Rysslandsproffset är en av kandidaterna att ta hem Guldbollen, men innan dess fick han alltså utmärkelsen för årets försvarare.