Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlängtad seger för ÖIK

Efter tre raka förluster tog ÖIK en efterlängtad seger på hemmais.
Sollefteå var inte på långa vägar ett hot – och just därför är det svårt att värdera insatsen.

ÖIK vann med siffrorna 4–1 inför drygt 650 åskådare i Östersund Arena. Tobias Falk avslutade med mål i öppen kasse.

ÖIK hade allt spel under nästan hela matchen, men då och då blev det tydligt att vi fick se ett lag som är inne i en tung period. Precis som mot Piteå, Sundsvall och Örnsköldsvik gavs det bort puckar genom alldeles för enkla misstag, ofta från backparen.

Den här gången straffades ÖIK inte lika hårt, men det är förstås inte bra.

– Jag tror att misstagen hänger ihop med den situation vi är i just nu. Det finns en stress i gänget och den där riktiga tryggheten saknas. Det syns även i det offensiva spelet att det blir lite dålig kvalité ibland, säger Markus Åkerblom, tränare.

Ändå ser han segern som ett steg framåt.

– Det är spel mot ett mål egentligen hela tiden och även om vi fortfarande gör enkla misstag, så skapar Sollefteå ingenting. Det är klart att vi hade önskat att få göra några fler mål och avgöra tidigare, men det här var ett steg i rätt riktning.

ÖIK fick nöja sig med 2–1 efter första perioden och gick mållösa ur mittenronden som slutade 0–0. Detta trots 18 skott på mål, varav många högkvalitativa chanser. Men i slutet av tredje perioden kunde Elias Bjuhr trycka in ett förlösande 3–1-mål.

– Det var skönt! Jag tycker att vi skapar många bra lägen i dag. Det är bara att fortsätta så här och bli ännu hetare framför mål, säger han.

ÖIK är efter segern fortsatt femma i tabellen, tre poäng efter Kalix (som vann på straffar mot Kiruna på onsdagen) och en poäng efter Örnsköldsvik, som dock har en match mindre spelad. Nu till helgen väntar en livsviktig bortaresa för ÖIK och möte med just Kiruna och Kalix.

– Nu får vi jaga de andra.