Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlyst tar upp fallet med försvunne Carlos Pizarro

Carlos Pizarro sågs i höjd med rosa kiosken i Strömsund vid 18-tiden 9 maj 2004. Sedan dess är både han och hans röda cykel spårlöst försvunnen. I kväll tar TV 3:s program Efterlyst upp fallet.

Programledaren Jenny Gourman Stridh har varit i Strömsund och träffat Carlos mamma Estrella Pizarro och polisen. För sju år sedan greps en 50-årig man och han häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt vållande till annans död. Polisen misstänkte att han kört ihjäl Carlos och sedan gömt kroppen. Men misstanken avskrevs av åklagare.

Autistiske Carlos Pizarro var 22 år gammal och bodde på ett gruppboende när han försvann.

– Det är inte lätt för en mamma att dödförklara sin egen son, säger Estrella Pizarro i programmet.

Hon minns det sista samtalet hon hade med sin son. Carlos berättade att han skulle cykla till Tingvalla i Strömsund och träffa en person. Men han sa att han inte kunde säga vem det var, "jag får inte säga det".

Polisen arbetar efter olika teorier, bland annat att Carlos skulle träffa någon och faktiskt lurades att följa med och sedan har något gått snett. Vem skulle han träffa? Kom han ens dit? Var är Carlos cykel?

Vid rosa kiosken, där Carlos senast sågs, fanns det flera människor varav flera yngre personer. Frågan är om de här ungdomarna vet något?

Klockan 21.00 i kväll kanske det kan komma några nya svar.

Läs också:

Försvunne Carlos kan bli dödförklarad

"Jag vill veta vad som hänt"