Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlysta kvinnan från länet gripen nära Lindesberg – misstänks för mord

Artikel 6 av 8
Mordet i Ställdalen
Visa alla artiklar

Den 30-åriga kvinna från Jämtlands län som häktats i sin frånvaro för mordet på en 43-årig man, greps under måndagskvällen utanför Lindesberg.
– Gripandet gick lugnt tillväga, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Turerna kring kvinnans inblandning i mordet i Ställdalen, Ljusnarsbergs kommun, i mars har varit många. Hon friades efter att ha stått åtalad tillsammans med den man som i september dömdes för mordet.

Ärendet hamnade sedan i hovrätten och efter sista förhandlingsdagen i förra veckan släpptes hon ur häktet. Dagen därefter ändrades plötsligt beslutet och kvinnan skulle häktas på nytt, i sin utevaro som misstänkt för mord. Efterlysningen gick ut i hela landet.

Och på måndagskvällen kunde hon alltså lokaliseras och gripas.

– Det skedde av lokal polis och efter lokala underrättelser, säger Jens auf der Heide.

Kvinnan är nu förd till häktet i Örebro.

Enligt Expressen har domstolen slagit fast att hon ska genomgå en paragraf 7-undersökning för se vad som är lämpligast påföljd: fängelse eller rättspsykiatrisk vård.

Texten kan komma att uppdateras.

Vet du mer? Har du bilder/film? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72023 (inled meddelandet med NA) eller mejla nyhet@na.se.

För dig som är pluskund:

► Kvinna som misstänks för mord i Ställdalen släppt på fri fot: "Hon är lättad"

► Krönika: Mordet i Ställdalen ger en skrämmande inblick