Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eftertänksamt om livet innanför grindarna

På en imaginär rastgård rör sig tre gråklädda personer runt runt.

Efter ett tag sätter de sig och börjar sin berättelse om hur de hamnat här, hur länge de suttit inne och skräcken över att behöva lämna fängelset en dag. Det är en ung publik som samlats och det inledande sorlet stillnar när berättelserna så sakteliga börjar skaka om oss. Jonatan Rodriguez gör det starkaste porträttet av en trasig ung man som tillbringat stora delar av sitt liv inlåst. Han som avvikit 167 gånger och som varje gång han åker fast igen, somnar i polisbilen på väg tillbaka till tryggheten bakom murarna.

Föreställningen blandar autentiska vittnesmål med mer faktabetonade delar. Monotonin och tristessen på fängelset illustreras effektivt med repetativa rörelser till demonproducenten Mack Beats musik. Historien manar till eftertanke och en reflektion om vad som egentligen göms bakom ordet kriminalvård. Föreställningen avslutas med ett publiksamtal som brukligt är för Teater Fryshuset.

----------------------------------------------------------

Recension: Välkommen hem
Teater Fryshuset
Med: Jarmo Mäkinen, Jonatan Rodriguez, Ulf Stenberg
Storsjöteatern Tisdag

Betyg: 3/5