Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Egal Saleman stannar i Jämtland

Umeå eller Jämtland?

Egal Saleman har funderat klart.

– Jag stannar i Jämtland, säger basketforwarden.

Moderklubben Umeå gör en offensiv satsning för att bli ett ligalag – men den får man i alla fall i vinter göra utan Egal Saleman.

– Jag gillar verkligen den satsning man gör i Umeå, så det är klart att Umeå var ett alternativ för mig. Dessutom erbjöd de mig ett väldigt bra kontrakt, säger Saleman.

– Men jag vill ju spela så högt upp som möjligt, och Jämtland har hela tiden varit mitt huvudspår. Nu när jag har bestämt mig känns det som om det blev det bästa för mig.

Att han tidigare spelat i Jämtland och att han sedan tiden i Sundsvall känner Pontus Frivold hjälpte förstås 25-åringen i sitt val.

– Ja, jag trivs ju här, och framför allt så hade jag ett bra snack med Pontus och Pecka (Johansson) i går. Det känns som jag har en bra chans att få spela mycket i år, säger Saleman.

Och det har han redan fått göra, snittet hittills ligger på nästan 22 minuter per match.

– Det är bra, men jag känner att jag har kapacitet att ha en ännu större roll i laget. Det kommer.

– Jag tycker att jag har varit ganska mycket upp och ner i min prestation hittills.

Vad säger du om Jämtlands start av säsongen?

– Nu har vi en riktigt bra känsla i laget, vi har ju två raka segrar.

– Men även om vi vann senast så finns det väldigt mycket vi kan förbättra, när vi sett matchen mot Sundsvall i efterhand känns det som att vi lika gärna hade kunnat förlora ganska stort.

– Men självklart jagar vi tredje raka segern i kväll.

Hur lyckas ni med det?

– Grejen är att Norrköping nog har blivit lite underskattade i år. Alla pratar om Borås och Södertälje men Norrköping bara kör på. De är ett riktigt bra lag.

– Men vi ska spela snabbt, för vi är ett snabbare lag än Norrköping, men då gäller det att vi får lite stopp på dem i vårt försvar så att vi kan spela snabbt. Lyckas vi med det kan vi vinna, säger Egal Saleman.