Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eitres spelglädje trollband publiken på Gamla Teatern

Med en fingerfärdighet som skulle få en magiker att svimma av avundsjuka och en spelglädje som smittade av sig i varje hörn av salen trollband bandet Eitre publiken på Gamla Teatern i går kväll.

Eitre spelar irländsk folkmusik med egna tolkningar. Ibland spelar de instrumentalt, ibland sjunger Dag Westling, ibland Esbjörn Hazelius och ibland sjunger båda.

Personligen föredrar jag låtarna med sång, men det är en smaksak. De instrumentella låtarna bjuder på vackra melodier från främst Marc Polliers speciella armbågssäckpipa och Kevin Ryans trätvärflöjt.

Jag är ingen expert på musikaliska tekniker men kan med säkerhet säga att medlemmarna i Eitre håller en otrolig hög klass. Och jag skulle bli högst förvånad om någon av de dryga 200 personerna i publiken inte skulle känna att de fått valuta för pengarna. Det ska i så fall vara den överförfriskade man som störde i bakre delen av publiken efter pausen. I så fall var det hans eget fel, han fick ju till och med Dag Westling att spela en akustisk version av en önskelåt i pausen.

Det är så klart en ynnest att få se ett band som Eitre på scenen en tråkig onsdag kväll i gråa april, samtidigt som jag föreställer mig att känslan skulle vara dubbelt så skön om vi befann oss utomhus en vacker sommardag med gröna ängar bakom scenen. Men, det är bara att blunda så är man där. Det är känslan bandet förmedlar.

Eitre har spelat ihop sedan 2003 och släppte sitt debutalbum ”The Coming of Spring” 2005.