Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eklöf tog hem Championatet i Hoting.

Jan-Olov Persson spurtade bra och utmanade om Championatet.
Men tre segrar på fyra starter samma kväll räckte inte.
Bo Eklöf kröntes som totalsegrare i Hoting sent på fredagskvällen.

Annons

Något färre besökare i Hoting denna varma sommarkväll, men det bjöds på högklassiga lopp. Förhandstipset i kampen om championatet handlade om Bosse Eklöf och Rikard N Skoglund. Men nu blandade sig en tredje kusk med i fighten. Jan-Olov Persson kom till start med fyra hästar och inledde med seger i första försöket med Faks Odin i lopp två. Därefter bytte han häst till Juni Kongen och tog hem kvällens tyngsta lopp (lopp 3, för 4-åriga och äldre svenska och norska kallblod). Efter resa i andra par ytter växlade han upp och tog en enkel seger, före Ulf Eriksson och K.A.PRIFOL.

Jan-Olov Persson vann också enkelt i lopp 7 med Moelven – första segern i år för hästen.

En skräll att nämna är den i första V5-loppet där Mikael Halvarsson körde Digital Sign till seger. Vinnaroddset: 13.56 gånger pengarna. Mikael Halvarsson har stall i Fåker och är vid sidan av tränarjobbet också ordförande i Ovikens travklubb.

"Det här var min första seger sedan jag blev ordförande", konstaterade Halvarsson i segerintervjun.

Bo Eklöf blev tvåa i samma lopp med hästen Fridge Tooma. Och när han i det näst sista loppet vann med danska Outrunner satte han hård press på Rikard N Skoglund i kampen om championatet. Skoglund var tvungen att vinna i det sista loppet med Näcken – men det gjorde han inte. Jonas Johansson vann med Aloxe, Skoglund blev åtta – och det avgjorde saken.

Bo Eklöf är 2014 års championatvinnare i Hoting.

Se Travsurr med Bo Eklöf