Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eklöf tog hem Championatet i Hoting.

Jan-Olov Persson spurtade bra och utmanade om Championatet.
Men tre segrar på fyra starter samma kväll räckte inte.
Bo Eklöf kröntes som totalsegrare i Hoting sent på fredagskvällen.

Något färre besökare i Hoting denna varma sommarkväll, men det bjöds på högklassiga lopp. Förhandstipset i kampen om championatet handlade om Bosse Eklöf och Rikard N Skoglund. Men nu blandade sig en tredje kusk med i fighten. Jan-Olov Persson kom till start med fyra hästar och inledde med seger i första försöket med Faks Odin i lopp två. Därefter bytte han häst till Juni Kongen och tog hem kvällens tyngsta lopp (lopp 3, för 4-åriga och äldre svenska och norska kallblod). Efter resa i andra par ytter växlade han upp och tog en enkel seger, före Ulf Eriksson och K.A.PRIFOL.

Jan-Olov Persson vann också enkelt i lopp 7 med Moelven – första segern i år för hästen.

En skräll att nämna är den i första V5-loppet där Mikael Halvarsson körde Digital Sign till seger. Vinnaroddset: 13.56 gånger pengarna. Mikael Halvarsson har stall i Fåker och är vid sidan av tränarjobbet också ordförande i Ovikens travklubb.

"Det här var min första seger sedan jag blev ordförande", konstaterade Halvarsson i segerintervjun.

Bo Eklöf blev tvåa i samma lopp med hästen Fridge Tooma. Och när han i det näst sista loppet vann med danska Outrunner satte han hård press på Rikard N Skoglund i kampen om championatet. Skoglund var tvungen att vinna i det sista loppet med Näcken – men det gjorde han inte. Jonas Johansson vann med Aloxe, Skoglund blev åtta – och det avgjorde saken.

Bo Eklöf är 2014 års championatvinnare i Hoting.

Se Travsurr med Bo Eklöf