Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eklund misstänkt för tredje mord

Anders Eklund, dömd till livstids för morden på Engla Höglund 2008 och Pernilla Hellgren 2000, misstänks för ännu ett mord, skriver aftonbladet.se. Det handlar om en sexårig flicka som försvann i Sävsjö 1997.(TT)

Anders Eklund, dömd till livstid för morden på Engla Höglund 2008 och Pernilla Hellgren 2000, misstänks för ännu ett mord, skriver aftonbladet.se. Det handlar om en sexårig flicka som försvann i Sävsjö 1997.

– Han är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för mord alternativt människorov och är anhållen, säger Jönköpingspolisens presstalesman Tommy Thorngren till TT.

Fallet gäller en sexårig flicka som försvann för 17 år sedan.

Trots stora polisinsatser som omfattar bland annat 800 förhör, är försvinnandet fortfarande olöst. Polisen är övertygad om att hon utsatts för ett brott.

– Man vände i stort sett upp och ner på hela Sävsjö när hon försvann, säger Thorngren.

Anders Eklund dömdes i oktober 2008 till livstids fängelse. Han fälldes för det mycket uppmärksammade mordet på tioåriga Engla Höglund utanför Hedemora samma år. Flickan mördades när hon var på väg hem på sin cykel.

Sedan han gripits två dagar efteråt kunde han också bindas till mordet på 31-åriga Pernilla Hellgren i Falun 2000. Eklund erkände båda brotten.