Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekonomi är prioritet när Brunflo laddar om

Det sportsliga får komma i andra hand när Brunflo laddar om för division 2-spel.
– Prio ett är att beta av skulderna, säger kanslichefen Morgan Lindqvist.

En snabb återkomst till division 1 är nog bara att glömma för Brunflo. Klubben brottas med skulder på uppskattningsvis flera hundra tusen kronor och det är detta som kommer att ta mest energi framöver.

– Vi måste ta hand om skulderna. Det går inte att försöka ta av nästa års budget. Vi måste tänka på ungdomarna och se till så att vi har kontinuitiet i åldersgrupperna och satsa på dem, menar Morgan.

Med tanke på den historia och den hockeykultur som Brunflo har inom ishockeyn, är det nog många som blir besvikna av tongångarna. Morgan Lindqvist kommenterar:

– Vi har inte råd att spela i ettan. Det är för dyrt. Enbart en resa till Kiruna kostar 100 000 kronor. Jag tror det bara är sex-sju klubbar som egentligen har råd att spela kvar i serien.

Efter att ha varit i kontakt med vissa lag i årets division 1 norra vet Morgan Lindqvist att det är fler lag än Brunflo som har det kämpigt.

– En ledare till en av våra motståndare berättade att de inte betalar några spelarlöner alls. Hos oss är det nästan samma sak. Det är bara tre spelare som haft lön i år.

Eftersom ishockeyn blivit så enormt dyr går det mesta av intäkterna till att betala utrustning och resor. Morgan berättar.

– Titta bara på vad en klubba kostar. Det handlar om 2 000 kronor. Vissa spelare vill ha ännu värre klubbor och då handlar det om 2 500 kronor. Ett par skridskor är ännu värre. Då pratar vi om mellan 8 och 9 000 kronor.

Arbetet med att forma nästa års trupp, att hitta spelare och ledare, får vänta. Parallellt med det jobbet hoppas Morgan Lindqvist på en bättre division 2-serie.

– Alla lag vill ha en bra serie och personligen skulle jag vilja slå ihop serierna i länet, Medelpad och i Ångermanland. Det skulle bli som gamla ettan. Jag hoppas att förbundet gör om tvåan.

Fyra spelare som inte vill följa med Brunflo till division 2 är Anton Grenholm, Viktor Vängman, Niclas Frahmer och Robin Larsson. Räkna med klubbyte för alla fyra.

Frahmer har flyttat tillbaka till Göteborg och vill gärna stanna kvar i division 1. Larsson är hemma i Sundsvall och vill förstås också vara kvar på division 1-nivå.

Grenholm och Vängman är Brunflokillar från barnsben och har en annan känsla för klubben. Men även de har andra planer.

Skulle det vara aktuellt med ÖIK?

– Det är inte helt omöjligt. Det viktigaste är att det fungerar både på och utanför isen, menar Anton.

– Absolut. Det vore jätteroligt om man fick chansen där. Jag känner mig fortfarande väldigt ung och vill satsa. Titta på "Mange" Johansson (Linköping) som är runt 40 år och ändå spelar. Jag vill helt klart satsa vidare, berättar Viktor.

Vängman tycker inte att tvåan är en tillräckligt intressant nivå.

– Det tar för mycket tid och det är för dålig kvalitet. Det ska vara seriöst och värt den tid man lägger ned.