Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekonomin är ur balans och arbetslösheten hög

Annons

Kommunalråden i Strömsund har i lokala medier lagt fram en bild av kommunen som inte överensstämmer med verkligheten.

För några veckor sedan skickade kommunen ut information som visar att 2013 minskade antalet invånare med 154 och är för första gången under 12 000 trots alla projekt.

Under ett antal år har vi tagit emot Afa-pengar av betydande storlek som räddat årsredovisningarna till plusresultat.

2014 fick kommunen för första gången en skarp anmärkning från revisorerna som man bortsåg från och där RD som enda parti lade in ett yrkande som röstades ner.

I december kunde vi i ÖP läsa att barnfattigdomen var högst i Strömsund.

Kommunen har den högsta arbetslösheten bland ungdomar med 23–24 procent (högst i länet) samt 11 procent bland äldre. Dessa siffror har varit desamma under hela mandatperioden.

Barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen går 8 miljoner kronor back och socialnämnden 14 miljoner redan fyra månader in på detta år. Kommunen går back 8 miljoner kronor.

Söker 8 miljoner kronor i EU-medel till ett projekt får kommunen tillskjuta lika mycket av egna medel. Alla pengar är skattemedel.

Gudrun Hansson (S) säger att man drivit många framgångsrika projekt. Var ligger framgången i dessa projekt förutom en betydande kostnad?

Vid RD:s valframgång 2006 uttalade sig Lennart Oscarsson (S): ”Nu får de visa vad de går för”.

Nu har S visat vad de går för. Ekonomin är ur balans och arbetslösheten hög.

En liknande situation förelåg också 2006. Om S vinner valet i höst är det indragningar som gäller i ytterområdena och inte i tätorterna.

Vad beträffar nya arbeten lovade Gudrun Hansson 600 nya jobb under mandatperioden. Upp till bevis!

Susanne Hanssons (S) vision om 15 000 invånare 2030 har hämtats från fablernas värld.

Kommunalråden har bevisligen inte själva arbetat med utveckling av kommunen utan har största delen av tiden ägnat sig åt Facebook och att sitta av möten fem dagar i veckan.

Oppositionen har inte fungerat utan RD har ensamt fört oppositionspolitik under mandatperioden.

Vad beträffar EU-valet så finns det ingen anledning att rösta på en S-kandidat som uträttat minst av alla, enligt en utredning.

Göran Edman, Tony Olofsson

Rättvis Demokrati

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel