Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekonomin knäckfrågan även för Jämtlands herrlag

Det ekonomiska läget kommer att bli en huvudfråga även för Jämtlands herrar nästa säsong.
– En av grundlinjerna är om vi kan ha kvar Mathias (Eckhoff), säger herrsektionens ordförande Mikael Bernervall.

Den populäre norrmannen är något av en nyckelperson i arbetet med nästa års Jämtland. Eckhoff har uttryckt intresse av att fortsätta arbeta i Östersund.

– Mathias är heller ingen ettårscoach. Han vill jobba på längre sikt.

att stanna i Östersund till i mitt- en av juni, då han avslutar sina studier vid Mittuniversitetet.

– Vi tittar nu mycket på hur vi kan integrera Mathias i hela föreningen. Förutom herrlaget finns det fler saker som han kan jobba med. Om vi får kvar honom tror jag att det även kan öppna andra dörrar, till exempel på sponsorsidan.

Mikael Bernervall tror också att ett ja från Mathias Eckhoff kan få de flesta om inte alla spelare att fortsätta.

har Tyrone Levett, Tommy Johnson och Luka Marolt alla uttryckt önskemål om att fortsätta i Jämtland.

– De ringer och skickar sms och frågar hur det blir. Jag fick veta att Tyrone upplevde tiden i Jämtland som en av de bästa i hans karriär och det är verkligen roligt att höra.

Med tanke på Jämtlands svajiga ekonomi – det talas om ett underskott på 700 000 kronor – är dock chansen liten att det blir fler än en, max två utländska spelare.

Frågan är vad som händer med Andrew Mitchell. Han är sambo med Stina Nilsson – som säkerligen vill fortsätta i damligan och därför behöver byta klubb.

Kommer de båda att flytta? Eller går det att vara separerade en säsong?

– Det är en knäckfråga, men det är för tidigt att säga något nu, menar Mikael Bernervall, som dessutom tillbakavisar påståendet att damlaget tvingas lämna ligan för att kunna satsa på herrarna.

– Det kommer inte att frigöras några pengar. Föreningen går back. Vi gör det här för att vi över huvud taget ska ha ett herrlag nästa år.

trots allt en viss optimism. Vid torsdagens möte samlades sektionsmedlemmar och en del spelare.

– Vi var 18 ledare på plats och då var ändå inte alla där. Det finns ett bra engagemang runt herrlaget, säger Bernervall.

– Jag tror att det blir ett bra beslut. Men det gäller att bygga broar mellan oss så att speciellt ungdomarna känner att det ändå är en förening.