Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elbilar i stället för spårbilar

Det blir elbilar i stället för spårbilar i Åre under det stora ministermötet i sommar.Och både ministrar och besökare ska kunna provköra elbilarna.

Annons

– Det är ett bra tillfälle för Åre att kommunicera ut att vi visar allvar med vårt miljöarbete, säger Jan Andersson, näringslivschef vid Åre kommun

– Jag tror att elbilar och elbussar som laddas med ren energi från vatten- eller vindkraft kommer att vara ett naturligt inslag på vintersportorter och där vill vi i Åre vara en föregångare, fortsäter han.

I höstas fanns långtgående planer på att visa upp förarlösa spårbilar under miljö- och energiministermötet i Åre till men de planerna sprack.

Nu ska i stället Åreföretagaren Ulf Eriksson och Åre elbil visa upp olika typer av elbilar i samband med mötet. Eriksson räknar med att presentera ett tiotal olika modeller. Det finns också planer på att visa upp en elbuss.

– Vi ser fram emot att erbjuda Årebor och gäster att provköra och bekanta sig med elbilar då jag ser det som självklart att vi kommer att använda elfordon som transportmedel i Åre by inom en snar framtid, säger Ulf Ericson i ett pressmeddelande.

Det stora energi- och ministermötet i Åre sommaren 2009 inleds med EU:s energiministrar anländer 22 juli. Dagen därpå kommer miljöministrarna till byn