Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elbilar i stället för spårbilar

Det blir elbilar i stället för spårbilar i Åre under det stora ministermötet i sommar.Och både ministrar och besökare ska kunna provköra elbilarna.

– Det är ett bra tillfälle för Åre att kommunicera ut att vi visar allvar med vårt miljöarbete, säger Jan Andersson, näringslivschef vid Åre kommun

– Jag tror att elbilar och elbussar som laddas med ren energi från vatten- eller vindkraft kommer att vara ett naturligt inslag på vintersportorter och där vill vi i Åre vara en föregångare, fortsäter han.

I höstas fanns långtgående planer på att visa upp förarlösa spårbilar under miljö- och energiministermötet i Åre till men de planerna sprack.

Nu ska i stället Åreföretagaren Ulf Eriksson och Åre elbil visa upp olika typer av elbilar i samband med mötet. Eriksson räknar med att presentera ett tiotal olika modeller. Det finns också planer på att visa upp en elbuss.

– Vi ser fram emot att erbjuda Årebor och gäster att provköra och bekanta sig med elbilar då jag ser det som självklart att vi kommer att använda elfordon som transportmedel i Åre by inom en snar framtid, säger Ulf Ericson i ett pressmeddelande.

Det stora energi- och ministermötet i Åre sommaren 2009 inleds med EU:s energiministrar anländer 22 juli. Dagen därpå kommer miljöministrarna till byn