Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elbolagen har helikoptrar i beredskap

SMHI har justerat sin prognos och nu beräknas det falla maximalt 20 centimeter snö i länet. Länsstyrelsen har haft samtal med nyckelorganisationer i länet.
– De har en anpassad beredskap, säger Staffan Edler, försvarsdirektör länsstyrelsen.

SMHI hade gått ut med en klass 2-varning för Jämtlands län under tisdagen, utom i fjällen. Det talades om snömängder uppemot 30 centimeter på sina håll. I norra Jämtland skulle det även bli blåsigt.

Staffan Edler är försvarsdirektör på Länsstyrelsen i Jämtlands län. Han hade kallat till ett telefonmöte under tisdagen med kommuner, elbolag, länets kommuner, räddningstjänst och polis.

– De har en anpassad beredskap. SMHI har dragit ner lite på mängden snö som ska falla. Nu blir det högst 20 centimeter, säger Staffan Edler.

Han berättar att organisationerna följer utvecklingen noga och att en del elbolag har helikopter i beredskap.

– Största risken är att snön tynger träden, sedan fryser det och så lägger sig träd på elledningarna, säger Staffan Edler.