Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eldattack i Eon arena

Okända personer kastade in brinnande foliebollar i publikhavet.
Ett tilltag som polisen ser mycket allvarligt på.

Det var under onsdagens match mot Karlskrona i Eon arena som några personer ur publiken kastade brinnande folieinlindade pingisbollar ner mot sargen vid ståplats. De brinnande bollarna orsakade rökutveckling och polisen är mycket intresserad av iakttagelser från personer på plats.

– Det skulle kunna innebära en stor fara för de som var på plats i arenan, säger Patrik Sundlöf, förundersökningsledare vid polisen i Timrå.

Tillvägagångssättet att linda in saker i folie och tända på har skett tidigare i Timrå. Då var det en kvinna i Tallnäs som fick ett brinnande folieföremål inkastat i lägenheten. Polisen ser ett samband mellan händelserna och folieföremålet som kastades in i lägenheten är skickat på analys. Händelsen på Eon arena är i polisanmälan rubricerad som allmänfarlig vårdslöshet.