Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eldsjälen Pierre fick stort pris

Vid en konferens i Fryshuset i Stockholm på fredagen fick fritidsledaren Pierre Holm från Alsen det nationella "Eldsjälspriset".

Annons

– Det var roligt att få det. Det var överraskande, säger han.

– Det vart blankt i huvudet när de ropade upp mitt namn.

Det var Pierre Holms fritidsledarkollegor i Åre som nominerade honom till eldsjälspriset när han fortfarande arbetade där. De framhöll hans stora engagemang och skrev att han lever efter devisen "unga gör, vuxna möjliggör".

Priset på 50 000 kronor från försäkringsbolaget If delas ut vid den årliga, rikstäckande konferensen "Forum för eldsjälar".

Sommaren 2013 anställdes Pierre Holm av Krokoms kommun och fick driftansvaret för fritidsgårdarna i Änge och i Nälden. Nu ansvarar han även för fritidsgården i Ås.

På Krokoms kommuns hemsida framhåller barn- och utbildningschefen Birgitta Lundgren att Pierre Holm bland annat har fått den tidigare glest besökta fritidsgården i Nälden att blomstra.

"Det är fantastiskt roligt att en eldsjäl som han får priset", skriver hon.

Vad ska då Pierre Holm göra med pengarna?

– Jag har ingen aning. Men man har ju utgifter på hus och sånt.