Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elev döms för ringa misshandel

En elev vid en skola i länet döms nu för ringa misshandel av en elevassistent.

Upprinnelsen till händelsen var att den åtalade pojken inte ville ta av sig kepsen när han satt vid matbordet för att äta lunch. När eleven inte tog av sig kepsen trots att han ombetts att göra detta tog elevassistenten helt sonika av honom kepsen. De båda kom på fötter och eleven utdelade då ett slag med öppen hand mot elevassistentens kind, enligt polisens utredning.

Eleven har erkänt att han utdelat slaget och berättat för polisen att han reagerade reflexmässigt. Till tingsrättens bedömning har lagts att eleven har vissa diagnoser som gör att man måste handskas med honom på ett varsamt sätt. Att slaget inte fick så allvarliga fysiska konsekvenser för målsäganden samt att den åtalade har en viss problematik medför att Östersunds tingsrätt bedömer misshandeln som ringa. Pojken döms nu till 30 dagsböter.