Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elev utsattes för kränkande behandling

En elev vid en skola i Åre kommun har utsatts för kränkande behandling. Nu kritiseras kommunen av Skolinspektionen som kräver åtgärder.

Ärendet startade med att föräldrarna till en grundskoleelev anmälde kommunen eftersom de anser att deras barn utsatts för kränkande behandling på skolan. Enligt föräldrarna är det flera elever som inte känner sig säkra i skolan och rektor har kontaktats eftersom de anser att situationen är hotfull och ohållbar. I slutet av november förra året inträffade en händelse som polisanmäldes.

Föräldrarna anser att skolans hantering av kränkta och mobbade elever är bristfällig och att det pågått under många års tid.

I redogörelsen till Skolinspektionen medger kommunen att det varit en stökig skolmiljö i vissa klasser under läsåren 2012/2013 och 2013/2014. Skolinspektionens utredning visar att det förekommit problem med kränkande behandling, till exempel genom att elever bråkat på skolgården i samband med olika lekar.

Kommunen redovisar vilka utredningar och åtgärder som vidtagits för att komma tillrätta med problemen. Skolinspektionen anser dock inte att det är tillräckligt och myndigheten har därför beslutat om ett föreläggande där den aktuella skolan måste utarbeta en plan mot kränkande behandling som uppfyller skollagens krav. Det ska vara gjort senast 19 maj.