Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever i årskurs 5 tycker till

Jag ser tiggare på gatan. Jag ser att männen får högre lön. Jag ser miljöförstöring.

Folk som slänger papper på gatan, cigarettfimpar, snus och tuggummi som man kliver i.

Jag tycker så här: Bli bättre på sortera skräp. Släng inte saker på marken. Ha jämlikhet mellan män och kvinnor. Tiggare ska få en chans i livet – erbjud jobb.

Kille på 11 år

Jag tycker att vi har samma skolmat ganska ofta. Mitt förslag är att vi kan variera rätterna och kolla om barnen gillar det. Om de gillar maten kan vi byta ut mindre populära rätter mot dem.

Kille Oden 5

Jag är en tjej på 11 år och jag tycker att det ska finnas fler cykelvägar i Östersund.

Jag brukar cykla till stan ganska ofta och jag brukar vilja cykla mellan alla ställen jag ska till. Eftersom det inte finns cykelvägar överallt så måste jag gå genom stan.

Jag skulle spara mycket tid på att cykla eftersom det går mycket fortare. Samtidigt skulle jag känna mig säkrare på en cykelväg.

En tjej som cyklar

Jag är en kille på 10 år och har sett att det börjar mörkt och dimmigt ute. Men lamporna är släckta. Det blir farligt att gå, cykla och att åka bil och många är nog mörkrädda.

Jag tycker att det ska vara tänt på mörka dagar. 

10-årig kille

Jag är en kille på 11 år och en dag hörde jag glassbilen. Jag var sugen på glass så jag jagade glassbilen i 30 minuter men jag fick inte tag i den. Jag tycker att glassbilen ska stanna på fler ställen.

Carl Spelés

Hej, jag är en kille på 11 år. Jag är så trött på gräsplaner. Ingen klipper planerna så det gör så att jag nästan inte kan spela fotboll på de planerna.

Jag tycker att kommunen i stället ska satsa på konstgräsplaner med läktare. Även om det kostar mycket så tycker jag så! Den enda gräsplanen som jag tycker är bra är Tallvallen.     

Elias Fotbollsspelare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel