Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever känner sig ignorerade

Duschen luktar illa och hemkunskapssalen är gammal, men när elevrådet på Vallaskolan försöker få dit politiker möts de av tystnad.

– Vi har ringt och mejlat, men inte fått något svar, säger Rebecka Sjöö som är ordförande för elevrådet på Vallaskolan på Frösön. Hon och klasskompisen Anitra Gudmundsdotter har försökt nå både Björn Sandal och AnnSofie Andersson, men ingen av dem har svarat på mejl eller telefonsamtal. Nu har de skrivit en insändare och hoppas att de ska nå Sandal eller Andersson den vägen.

– Vi vill visa dem hur vi har det och fråga om de tycker att det ser bra ut. Förhoppningsvis kan de ge oss lite pengar till renovering, säger Rebecka Sjöö.

Elevrådet har fått in klagomål på bland annat NO-salen, hemkunskapssalen och omklädningsrummen till idrottshallen.

– Toaletterna är inte fräscha och det luktar från duschen. I hemkunskapssalen är det gamla spisar och i NO-salen är det gammalt och slitet, säger Rebecka Sjöö.

Björn Sandal, som är ute på resande fot, har sett insändaren och tänker ta kontakt med elevrådet så fort som sportlovet är slut.

– Det förvånade mig när jag såg insändaren för jag känner inte till att jag har fått något samtal eller mail. De kan ha skickat till en mejl som jag inte använder, förklarar Björn Sandal.