Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elevernas utmaning ska ge många deltagare i första Backsjön Runt

De 50 eleverna på Fjällsjöskolan ska gå eller springa Backsjön runt nästa lördag. Nu utmanar de föräldrar och allmänheten att följa med.

– Det blir första gången vi kör det här. Det är ingen tävling, utan mer ett motionsjippo för alla. Vi hoppas på upp emot 200 deltagare, säger Sigge Bryntesson, idrottsläraren som är initiativtagare:

– Det var på ett föräldramöte i höstas som vi kläckte idén. Vi pratade om att eleverna hade allt sämre kondition och då ställde jag en fråga till föräldrarna: Om jag får eleverna att gå eller springa runt Backsjön, hänger ni med då också? Och de svarade ja.

Så nästa lördag blir det allvar av utmaningen. Då avgörs första upplagan av Backsjön Runt på cirka 4,5 kilometer och det är upp till bevis för föräldrarna att hålla det de lovade på mötet i höstas.

Men Sigge Bryntesson och eleverna hoppas att inte bara föräldrarna hakar på. Runt Backe med omnejd sitter anslag uppe med inbjudan riktad till alla.

– Vi hoppas på fler utmaningar, mellan politiker till exempel, som Karin Stierna mot Göran Edman.

Fler är också på gång. Låg- och mellanstadiet på Centralskolan sägs ha hakat på och eleverna där utmanat sina föräldrar och syskon.

– Det är gratis att vara med och vi har tiggt ihop priser av företag här som sedan lottas ut bland deltagarna. Det kommer bli någon timme med bra drag här i Backe, säger Sigge Bryntesson.