Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elevförslag om skolgård kan förverkligas nästa år

Bygg en skateboardramp och anlägg en multiplan vid Ås skola!

Det är två medborgarförslag som ska behandlas av Krokoms kommunfullmäktige vid sammanträdet 29 april.

Annons

Den elev vid Ås skola som vill ha en skateboardramp påpekar att det har funnits en sådan på skolgården fram till för några år sedan.

Rampen förföll och togs till slut bort. Eleven föreslår därför också att det beslutas att en ny ramp ska underhållas varje år.

Eleven som vill ha en multiplan föreslår att den under det snöfria halvåret ska kunna användas för basket och fotboll.

Under vinterhalvåret vill han att planen spolas så att eleverna kan spela ishockey på rasterna.

Planen föreslås ligga där det tidigare funnits en ishockeyplan.

De här förslagen kan bli verklighet nästa år. För barn- och utbildningsnämnden är i färd med att ta fram konkreta förslag på förbättringar av skolgården och annan utemiljö runt skolan, för att barnen ska kunna vara fysiskt aktiva mellan lektionerna.

I budgetberedningen i början av april kommer nämndpolitikerna att arbeta fram förslag till en sammanlagd kostnad på närmare 1,4 miljoner kronor.

När Ås skola byggdes ut 2011 fanns det med att skolgården skulle rustas upp och göras i ordning för 1,39 miljoner kronor.

Utifrån vad kommunfullmäktige i juni säger om budgetförslaget från barn- och utbildningsnämnden kommer nämnden att justera sina äskanden inför kommunens slutliga budgetfullmäktige 9 december.

Bland det som barn- och ungdomsförvaltningens tjänstemän hittills föreslagit finns bollplaner, allaktivitetsplan, basketplan, löparbanor, längdhoppsgrop och hinderbanor.