Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elias Dahl snabb i Åsarna

Elias Dahl, Offerdal, var bara femma i lördagens inledande prolog, men vann ändå totalt när Scandic Cup för juniorer avslutades i Åsarna på söndagen.

Det var i H 17-18 som Elias Dahl via en mycket stark söndagsinsats över femton kilometer, vann största juniorklassen i Åsarna.

Prologen var i klassiskt och gick över 2,5 kilometer. Men även söndagens jaktstart kördes i samma stil. Segermarginalen blev drygt nio sekunder till Filip Danielsson, Garphyttan. Den senare var bättre än Dahl i lördags, men bara med tre sekunder och över den längre sträckan var alltså jämten starkare.

Klubbkompisen Max Novak gjorde även han en strong insats som totalfemma i samma klass.

I äldsta damklassen var Jonna Sundling snabbast både lördag och söndag. JVM–guldvinnande Sundling har en fantastisk säsong bakom sig och var 50 sekunder före alla andra i Åsarna över två dagar.

Hennes motsvarighet i talangväg i äldsta herrklassen heter Oskar Svensson och är från Falun. Även han var helt suverän båda dagarna och vann till slut med hela 1,17 mot klubbkompisen Anton Hedlund.

Här brukar Åsarnas duo Jens Burman och Simon Lagesson kunna konkurrera, men de vald båda bort juniortävlingarna och åkte i stället SM-femmilen.

En fin placering nåddes även av Emma Backén, Sveg, som i D 17-18 var totalfemma i en tävling som vanns av Ebba Andersson, Sollefteå.