Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elias från Rödön skrev Idollåten

Knappt har Matilda Melin åkt ur Idol förrän nästa person med Östersundsanknytning dyker upp. Elias Näslin har skrivit årets vinnarlåt i Idol.

– Det var ju synd att Matilda inte är kvar för vi hade kunnat vara två, säger Elias Näslin.

Många kanske minns honom från bandet Filips Mini Combo som var en slags tribut till Patriks Combo och som kom med i tv-programmet Dansbandskampen. Elias har också haft punkband och spelat på stans Regnrock.

Efter att ha gått ut musikestetiska programmet vid Palmcrantzskolan 2011 går nu Elias utbildningen Musikmakarna i Örnsköldsvik. Anders Bagge, en av jurymedlemmarna i Idol, är knuten till utbildningen och det var han som i somras gav hela klassen i uppdrag att skapa vinnarlåten.

Elias och tre klasskompisar bildade en grupp och gjorde en låt.

– Jag får inte berätta så mycket om den. Vi höll på fram och tillbaka. Vi försökte hitta känslan som idolerna känner. Men eftersom man inte vet vem som ska vinna var det svårt, det ska ju passa den som sjunger. Vi gjorde en låt som passar i flera format, man kan spela den som house eller folkmusik. Den funkar i vilken förpackning som helst.

Hur som helst gick tiden. Elias och de andra hörde inget. Förrän nyligen. Anders Bagge meddelade att musikbolaget som ska göra vinnarens första skiva gillade låten.

– Vi trodde inte det skulle gå så långt. Nu får man förhoppningar om att det ska leda till kontakter. Jag är sugen på att skriva till större artister, säger Elias.

Han berättar att han och de andra i klassen har skrivit flera låtar som "nästan" gått hela vägen till att accepteras för en inspelning med någon etablerad artist, men det har alltid stupat i sista stund.

– Så det här är vår första placering. Vi är helt oetablerade. Och det var många etablerade låtskrivare som skickade in vinnarlåtar i år.

Lite som Melodifestivalen då?

– Ja, fast det här är roligare tycker jag.

Elias Näslin som artist själv, är det inte aktuellt?

– Jag har ju spelat mycket förr, men sedan insåg jag att det var roligast att skapa musik. Jag har hittat rätt grej.