Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elin Olofsson på turné med Läckberg och Doggelito

Elin Olofsson, författare som är aktuell med nya boken "Till flickorna i sjön" och nu med turné tillsammans med bland andra Camilla Läckberg och Dogge Doggelito.

Vad är det du ska ut på?

– Det är Books & dreams, ett bokmagasin som kommer fyra gånger per år, som har specialiserat sig på bokevent och därmed även turnéer. Här kommer vi åka runt till ett antal städer, i mitt fall i november, och ha talkshows under en helkväll.

Du ska ut på turné med Camilla Läckberg, Dogge Doggelito, Denise Rudberg, Pamela Andersson, Peo Bengtsson och Charlotte Hågård. Vem av dem brukar du själv läsa?

– Jag har ju läst Läckberg, så klart, och Denise Rudberg. Jag ska se om jag hinner läsa de andra, det skulle ha varit roligt att ha läst vad de andra har skrivit så jag vet vad de pratar om och kan ställa frågor och så.

Hur hamnade du med i den här turnén?

– Jag blev inbjuden av Books & Dreams, de frågade om jag ville följa med. Jag tycker det är ett kul koncept, det är kul för litteraturen och böckerna och det är angeläget för mig att komma ut och prata om den nya boken.

Vad ska ni göra?

– Det blir en slags talkshow där Carina Nunstedt, chefredaktör för Books & Dreams, intervjuar och vi pratar om böckerna.

Var går turnén?

– Vi ska till Växjö, Halmstad, Karlstad, Västerås och Gävle.

Vad har du för förväntningar?

– Jag tycker mest det känns roligt att komma ut i Sverige och vara i den här miljön där man pratar om böcker på det här sättet. Jag tänker mig att de som köper biljetter till en sådan här kväll är lustläsare, de som inte läser av plikt utan som läser av hjärtats lust. Sedan tycker jag det är roligt att prata om Jämtland och den miljö som nya boken utspelar sig i.