Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elis, 6 år, på väg mot väntande semla

Trots regn och rusk var det många familjer som lockades till söndagens Vinterfest på Jamtli. Det var Jamtlis Gynnare som bjöd in till en skiddag med OS-förtecken. Fast efter avslutad skidtur väntade inga medaljer men väl en liten fin hembakad semla på Café Slalom inne på Jamtli.

De yttre förutsättningarna var inte de bästa. I stället för ett stilla snöfall så här i februari, var det fråga om riktlig nederbörd i form av regn. Men det verkade varken arrangörerna, Jamtlis Gynnare, eller alla barnfamiljer bry sig om.

Under söndagen var det skidåkning för de yngsta. För alla som skavde runt på skidspåret inne på Jamtli vankades senare en liten supergod semla.

Elis Magnusson, 6 år, laddade med varm saft innan han gav sig ut i spåret ivrigt påhejad av sin mamma Pernilla och lillebror Vilgot.

– Jag vet inte hur långt spåret är, det kan bli hur långt som helst, sa Elis och stakade ut i snögloppet.

– Vi blev så inspirerade av allt guld i stafetterna så vi bestämde att ta oss till Jamtli. Vi tvekade inte trots vädret. Tycker det här är ett kul initiativ, vi börjar utomhus och sen ska vi ta en sväng inne på muséet, säger Pernilla Magnusson och vinkar iväg sin son.

Eva Sundin och Gunilla Nilsson-Edler tillhör Jamtlis Gynnare.

– Vi har just skickat iväg startande nummer 70, men vi kan starta betydligt flera. Vi har sytt 300 nummerlappar de senaste dagarna, säger Nilsson-Edler.

I Café Slalom väntade lika många små semlor till alla deltagande barn. Inne på caféet rådde en ångande värme varvat med doften av varmt ylle.

Och kaffe och varm choklad.

– Vi är mellan 20 och 50 personer i den innersta kretsen inom Jamtlis Gynnare. Under de senaste dagarna har vi bakat 300 små semlor och lika många till för alla vuxna, säger Ragna Bergström, en av alla damer i det lilla köket på Café Slalom som hade fullt upp med all servera alla gäster som trängdes inne i det hemtrevliga caféet.

– Har man kämpat ute i spåret, passar det bra med en liten semla, slår Ragna Bergström fast.

För de som orkade med mera aktiviteter efter semlan fanns chans till pjäxdans, tunnbrödbak eller varför inte avslutande slädfärd.

Dagen blev lyckad, trots ruskvädret.