Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eliten nästaför Rebecka

/

östersund. Rebecka Törngren är Norrlands bästa badmintonspelare. Efter den åtråvärda titeln har hon också klivit upp till elitklassen.

Annons

– Jättekul, men jag har inte riktigt förstått det själv än, säger 16-åringen.

Norrlands Stora Pris avslutades i Hudik Cup i helgen. Inför tävlingen låg Rebecka Törngren, Boston, på en andraplats endast elva poäng efter Kristina Roman, Helsinge. Rebecka gick till singelfinal där hon mötte Josefin Borgström, Uppsala. Rebecka vann med 2-1 i set.

– Jag var så himla trött när finalerna började. Men jag spelade smart och kände mig stark, säger Rebecka Törngren.

Segern innebar en hel del för Rebecka;

Hon vann Norrlands Stora Pris som A-klass-spelare överlägset. Fem olika tävlingar ingår i turneringen och Rebecka vann tre av dem och kom tvåa i två.

Hon är första Bostonspelaren som gått upp till elitklass. Det innebär dock att hon inte kan försvara titeln i Norrlands Stora Pris nästa år eftersom bara A-klass-spelare får delta.

– Jag visste att jag hade chans att vinna Norrlands Stora Pris i år, så det var jättekul. Att gå upp till elitklass var nästan ännu roligare nu i efterhand. Det hade jag inte förberett mig på, det hade jag tänkt sikta på nästa år. Men det ska bli så himla roligt med nya utmaningar.

Nästa säsong väntar alltså tuffare motstånd för Rebecka som kommer att få tampas mot Sveriges bästa seniorer.

– Jag ska försöka hålla mig kvar där.

– Jag vill bara se hur långt jag kan komma.

Mer läsning

Annons