Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se ÖDFF-spelare avgöra VM-match

/
  • Thanatta Chawong, här i ÖDFF-dressen vid en match i elitettan under våren.
  • ÖDFF-spelaren Thanatta Chawong i Thailandsdressen vid VM-premiären mot Norge.

Thailand skrev historia i natt när de vann sin första VM-match, 3–2 mot Elfenbenskusten. Och det var ÖDFF-spelaren Thanatta Chawong som gjorde avgörande målet.

Annons

Det var afrikanskorna i Elfenbenskusten som öppnade bäst av de båda lagen som gjorde debut i VM för damer nu i Kanada och tog ledningen redan i fjärde minuten. Men Thailand kom tillbaka.

Kvittering i 26:e minuten av Orathai Srimanee och hon gjorde sedan 2–1 på en mycket snygg nick, psykologiskt viktigt i tredje tilläggsminuten av första halvlek. I 73:e minuten byttes sedan Orathai Srimanee ut, och in kom i stället Thanatta Chawong, och gjorde ett succéinhopp.

Thanatta Chawong, som gjort fem matcher och ett mål för Östersunds DFF i elitettan i år, fick en spelminut i premiärmatchen mot Norge. Nu blev det fler, och hon tog väl tillvara på dem.

Redan efter två minuter på planen så vräkte hon sig fram i en tilltrasslad situation i straffområdet och nickade in 3–1-målet. Elfenbenskusten gjorde sedan 3–2 i 88:e minuten, men kom aldrig närmare, så ÖDFF:s Thanatta Chawong blev alltså matchvinnare. En historisk sådan.

Återstår att se om Thailand nu kan hålla siffrorna nere mot Tyskland i sista gruppspelsmatchen på måndag, och därmed ha chansen att även gå vidare till slutspel som en av de fyra bästa grupptreorna.

Mer läsning

Annons