Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viljestarkt Sundsvall gav ÖDFF jättesmäll och säkrade kontraktet i elitettan

Sundsvall hade allt att spela för. Det syntes klart i slutomgången mot ÖDFF på Jämtkraft Arena. Med stark offensivlusta spelade gästerna hem segern klart 4–1 och blir kvar i elitettan.
– Det är bara att gratulera dem. De är mycket mer aggressiva i dag och det vinner de på, säger ÖDFF:s mittback Malin Winberg.

Annons

Läs även: ÖDFF lockar ny välmeriterad tränare till Jämtland: "Det kliar att få komma i gång"

Det var Sundsvall som fick jubla mest på Jämtkraft Arena på lördagen. ÖDFF knockades med 4–1 och därmed säkrade Sundsvall nytt kontrakt i elitettan nästa säsong.

Redan från start syntes skillnaden i matchens värde för lagen. Det var Sundsvall som klev på i offensiven och skapade en hel del chanser och hörnor.

Men målen uteblev länge. ÖDFF han faktiskt spela sig in i matchen när matchen tickade mot 30 minuter.

Då slog i stället Sundsvall till. Med dubbel utdelning inom tre minuter tog gästerna ledningen 2–0.

Välförtjänt med tanke på spelövertag och antal chanser som skapats. Men lite snopet för ÖDFF som var lite på gång.

ÖDFF:s Erin Yenney på språng i hemmamötet mot Sundsvall.

Missar av Sundsvall på mittplan gav sedan ÖDFF gratischans i slutet av första. Portia Boakye sprang sig fri och gjorde inget misstag. 1–2 och lite glöd till hemmalaget inför andra.

Men den glöden syntes inte mycket av i det iskalla vädret med runt 5 minusgrader. Inte från hemmalaget.

I stället fortsatte Sundsvall trumma på och visade sig inte på något sätt knockade trots att lagkaptenen Ida Markström tvingades utgå efter att ha skallat ihop med Erin Yenney.

Erin Yenney i ÖDFF och Sundsvalls kapten Ida Markström golvades efter att ha skallat ihop. Båda klev upp och spelade vidare, men Markström tvingades ändå utgå efter ett tag.

På en hörna kvarten in i andra var det rörigt inne i boxen och till sist satte Wilma Wärulf 1–3.

När sedan Sundsvalls stora målskytt Nchout Njoya Ajara tog tillvara ett läge med att runda Emilie Almesjö i ÖDFF-målet och sedan placera in bollen vid sidan om en hjälplös hemmaförsvarare, så var spiken satt i kistan.

ÖDFF orkade aldrig repa mod och föll 1–4. En av årets blekaste insatser på Jämtkraft Arena.

– Vi har saknat kontinuiteten och konkurrensen på slutet, med endast en–två spelare på bänken. Nu var det sista matchen, kallt och vi fick inte till att lira det spel vi vill. De pressar högt och vi borde ha utnyttjat det bättre, säger Malin Winberg.

I stället för hemmaglädje så jublades det högt i Sundsvallslägret då segern innebar nytt kontrakt i elitettan nästa år. En plats som ÖDFF redan säkrat sedan tidigare.

Där får de båda en ny Norrlandsmotståndare i ett klassiskt lag som Umeå IK nästa säsong. De forna mångfaldiga svenska mästarna, som tog sju SM-guld mellan 2000 och 2008 och segrar i Champions League 2003 och 2004, rasade ur allsvenskan efter massor av år.

Sällskap ner till elitettan får de av Mallbacken.

Sundsvallsjubel efter seger 4–1 och elitettanplats även 2017.

Matchfakta:

Östersunds DFF–Sundsvalls DFF 1–4 (1–2)

Mål: 0–1 (35) Sandra Sandberg, 0–2 (38) Emma Svärd, 1–2 (44) Portia Boakye, 1–3 (60) Wilma Wärulf, 1–4 (61) Nchout Njoya Ajara

Publik: 268

Sluttabell och alla resultat i elitettan damer

Annons