Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elitseriemeriterad back på väg till ÖHC

Joakim Toivonen gjorde elitseriedebut för Timrå i säsongens sista match mot Luleå. Nu är han redo att skriva på för Östersund Hockey.

Snart 20-årige rightskytten Joakim Toivonen beskrivs som en fysiskt spelande tvåvägsback med stark utveckling under den senaste säsongen.

Toivonen tillhörde Timrås absolut bästa backar i J20 Super Elit, där han matchades flitigt i boxplay och powerplay och gjorde sex mål på 40 matcher. Starkaste kvittot på framgången kom 28 februari, när Challe Berglund lät honom göra elitseriedebut mot Luleå.

– Jag spelade tre och en halv minut i den matchen. Rent allmänt tycker jag det gick bra i vintras, det var var väl framför allt spelet i powerplay som jag utvecklade, säger Joakim Toivonen som trots ett omtalat skott ändå inte ska beskrivas som någon poängstark back.

– Det händer väl att jag träffar mål ibland också, men min främsta styrka är nog att ligga riktigt nära motståndarna och stressa dem till misstag.

Något förlängt A-lagskontrakt blev det emellertid inte för Toivonen, som nu aktivt söker sig till Östersund Hockey och J20-kollegorna Erik Lund, Adam Nilsson och Jesper Larsson.

– Ja, jag har tagit kontakt med Östersund och de har hört av sig. Det betyder naturligtvis jättemycket att känna några av spelarna.