Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitseriemeriterad back på väg till ÖHC

Annons

Joakim Toivonen gjorde elitseriedebut för Timrå i säsongens sista match mot Luleå. Nu är han redo att skriva på för Östersund Hockey.

Snart 20-årige rightskytten Joakim Toivonen beskrivs som en fysiskt spelande tvåvägsback med stark utveckling under den senaste säsongen.

Toivonen tillhörde Timrås absolut bästa backar i J20 Super Elit, där han matchades flitigt i boxplay och powerplay och gjorde sex mål på 40 matcher. Starkaste kvittot på framgången kom 28 februari, när Challe Berglund lät honom göra elitseriedebut mot Luleå.

– Jag spelade tre och en halv minut i den matchen. Rent allmänt tycker jag det gick bra i vintras, det var var väl framför allt spelet i powerplay som jag utvecklade, säger Joakim Toivonen som trots ett omtalat skott ändå inte ska beskrivas som någon poängstark back.

– Det händer väl att jag träffar mål ibland också, men min främsta styrka är nog att ligga riktigt nära motståndarna och stressa dem till misstag.

Något förlängt A-lagskontrakt blev det emellertid inte för Toivonen, som nu aktivt söker sig till Östersund Hockey och J20-kollegorna Erik Lund, Adam Nilsson och Jesper Larsson.

– Ja, jag har tagit kontakt med Östersund och de har hört av sig. Det betyder naturligtvis jättemycket att känna några av spelarna.