Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elmkvist: Bra tajming om vi går upp nu

Dundersist i trean i fjol – nu kan Ytterhogdal kvala sig tillbaka till samma division.

– Det har gått fort, men nu känns det faktiskt som rätt läge att gå upp igen, säger Magnus Elmkvist.

Med nio fattiga pinnar och 63 minusmål brakade Ytterhogdal rakt ur division 3-spelet förra säsongen. Behovet av en omstart för Härjedalens ledande fotbollsförening var uppenbart.

– Vi tappade stora delar av spelartruppen, bytte ut hela ledarstaben och även i organisationen runt laget är det en del nya namn ... vi var beredda på ett mellanår, berättar Magnus Elmkvist.

Men plötsligt föll bitarna på plats – en ny ambitiös tränare, Ben Smith, lockades till orten samtidigt som ett antal engelska spelare blev klara för klubben.

– Och våra två ukrainare, som vi inte lyckades få spelklara under hela fjolåret, fick plötsligt klartecken från migrationsverket. När serien drog i gång såg det riktigt bra ut.

– Sen fick vi en trög start med ett par förluster mot Tandsbyn och Ope, men alla trodde att startsträckan skulle bli mycket längre.

Sedan dess är YIK obesegrade i 18 raka matcher och därmed klara för ett tufft kval där ett av fyra lag går upp.

– Vi är inte chanslösa trots att jag tror man måste vinna allt för att gå upp. Vi har spelat bra på slutet, så formen finns där.

– Jag skulle tro att Friska Viljor är tuffast, de har division 3-tempot i sig. Men å andra sidan så spelade vi faktiskt 2–2 mot Ånge under sommaruppehållet, det är väl en ganska fin skalp.

Är klubben redo för att spela i trean igen?

– Nästan alla spelare blir kvar till nästa år och Ben Smith har vi förlängt med ... det vore bra tajming om vi gick upp nu, säger Elmkvist.

Ytterhogdal inleder kvalet hemma mot Björna på lördag, helgerna därpå väntar Friska Viljor borta och slutligen Alnö hemma.