Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elofsson hoppade av SM-stafett i Åsarna

Det var tänkt att Axa SK skulle ha debuterat som klubblag i SM-stafetten på fredag. Med bröderna Fredriksson och Per Elofsson som överraskande tredje länk.

Men Elofsson backade ur projektet för en dryg vecka sedan.

– Vi hade planerat för en presskonferens i samband med Slottssprinten, men tyvärr blev det inte som vi hoppades på, kommenterar Thobias Fredriksson.

– Det hade framförallt varit en rolig grej för svensk längdskidåkning för det handlar ju om en stor svensk skidprofil.

Att man med Elofsson i laget skulle ha varit med och krigat om guldet håller inte Thobias som troligt.

– Det är fem år sedan Per la av med elitsatsningen och det hinner hända mycket på den tiden. Men som sagt det hade varit en lite exklusiv grej för sporten.

öppnade dörren för en annan stafettlösning i form av kanadensaren Devon Kershaw. SM-femmilen har FIS-status och Kershaw som slutade på 18:e plats i den nyligen avslutade världscupen var sugen på att testa den tuffa terrängen i Åsarna.

Då tyckte bröderna Fredriksson att Kershaw skulle passa perfekt in i Axa-laget. Men det blev en tvärnit från förbundets sida och Kershaw tröttnade på den svenska skidbyråkratin och satte sig på flyget till Kanada.

Så nu får Thobias liksom brodern Mathias nöja sig med krafturladdningen i femmilen. (zport.se)