Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elrich: "Jag vill inte snacka skit om dem"

ÖIK värvar nytt för andra gången den här veckan.
Nu förstärks forwardssidan med Daniel Erlich – en landslagsmeriterad kanadensare.
– En liten, snabb spelare med otroligt stor potential, säger Markus Åkerblom till Sporten.

ÖIK presenterade värvningen på onsdagsförmiddagen. Daniel Erlich, född 1991, är uppvuxen i Thornhill i Ontario och har en poängstark historia i den kanadensiska juniorligan OHL (Ontario Hockey League). Totalt har det blivit 219 poäng på 260 matcher.

Efter juniortiden har han flyttat runt och bland annat spelat för stjärnlaget Salzburg i den österrikiska högstaligan (2011/2012).

– Han blev handplockad dit av Pierre Pagé, en legendar i Kanada som nu jobbar i Europa, berättar Åkerblom.

Pierre Pagé är en före detta NHL-coach som bland annat tränat Calgary Flames, Minnesota North Satars och Quebec Nordiques.

Efter tiden i Salzburg vände Daniel Erlich hemåt till Nordamerika för junior- och universitetshockey i Ontario. Där var han fortsatt poängstark med 80 poäng på 50 matcher för University of Western Ontario. Däremellan har han också haft landslagsuppdrag för Israel.

I år gav han sig återigen ut i Europa och hamnade då i den hårdsatsande division 1-klubben Mariestad. Men trots tio poäng på elva matcher så valde Mariestad att bryta kontraktet med kanadensaren.

"Daniel har haft svårt att få ut sin fulla potential i föreningen. Både Bois och Daniel har på olika sätt gjort vad man kunnat för att han skulle hitta rätt i sitt spel men detta har inte riktigt lyckats"; skrev klubben i ett pressmeddelande.

Det öppnade dörren för ÖIK.

– Daniels agent tog kontakt med oss i fredags och därefter har vi tillbringat helgen med att scouta honom. Vi har sett matcher både från juniortiden i Kanada och med Mariestad, berättar Åkerblom.

ÖIK valde att agera och lyfta in Daniel Erlich på ett try out-kontrakt på tio matcher.

– Vi ser en stor potential i Daniel. Han är en riktigt snabb forward som vi tar in för att han ska göra mål och poäng. Han kommer att gå in och spela med Pontus Dünesius och Johan Skiöld direkt.

Varför väljer ni att förstärka forwardssidan?

– Det beror på lite olika saker. Dels har vi inte presterat så bra som vi har önskat, och känner oss lite tunna i det offensiva spelet. Då har i börjat titta på vilken kompetens vi vill ha in, och Daniel är en spelare som vi kommer att använda i så många offensiva lägen som möjligt.

Varför väljer ni att förstärka forwardssidan?

– Det beror på lite olika saker. Dels har vi inte presterat så bra som vi har önskat, och känner oss lite tunna i det offensiva spelet. Då har i börjat titta på vilken kompetens vi vill ha in, och Daniel är en spelare som vi kommer att använda i så många offensiva lägen som möjligt.

Redan på onsdagen gjorde Daniel Elrich sin första träning med ÖIK.

– Jag har fått ett jättebra intryck av både killarna, ledarna och arenan. Allt verkar riktigt bra, säger Daniel Elrich till Sporten, som visade både snabbet och fina händer under första passet.

Varför blev det ingen fortsättning i Mariestad?

– Det var en del saker som var bra, och en del som var dåligt. Alla killar behandlade mig bra och jag hade tio poäng på elva matcher. Men kanske ville de ha en målskytt. Jag är mer en spelfördelare.

Var det saker på isen eller utanför som gjorde att du lämnade?

– Lite både och, men jag vill inte gå in på detaljer. Jag vill inte snacka skit om dem.

Daniel Erlich började spela ishockey redan vid tre års ålder och har älskat sporten sedan dess. Om juniortiden i London Knights säger han:

– Det var fantastiskt lärofyllt. Där lärde jag mig verkligen spela ishockey, och jag fick lira med flera spelare som nu är i NHL, däribland John Tavares (New York Islanders).