Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elsa vann i hemmabacken

Elsa Håkansson-Fermbäck, Vemdalens IF, tog enda länssegern under första dagen av den stora ungdomstävlingen Vemdalsslalom.

Under trettonhelgen är det som vanligt samling i Vemdalsområdet för landets alla alpina ungdomar. Konkurrensen är stenhård och då startlistorna vänds till andra åket så kan förhållandena variera kraftigt men i slutändan blir det ändå rättvist.

En länsåkare tog plats högst upp på pallen och det var Elsa Håkansson-Fermbäck i D16-klassen.

– Jag kände mig ganska osäker i dag, i första åket vågade jag inte gå riktigt för fullt men fick ändå en ledning på 22 hundradelar. Det gjorde det nästan ännu svårare att planera satsningen i andra, berättar Elsa som dock vann även det åket.

Elsa Håkansson-Fermbäcks prestation blir ännu lite bättre med tanke på att hon kör med ena tummen i gips.

– Det påverkade inte så mycket, mest psykiskt tror jag. Det gick bra att hålla i staven men det är klart att det finns i bakhuvudet att det kan göra ont om man ramlar igen.

Tobias Hedström, Duveds IF, gjorde också en mycket bra tävling i H16-klassen. Tobias var endast 9 hundradelar från segern och hade ledningen efter första åket men i andra åket slank Filip Vennerström, Sundsvall, förbi. De båda var dock tämligen överlägsna i sin klass.