Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elva studenter från Östersund till Universiaden

Fyra skidskyttr och sju utförsåkare från Östersund, är uttagna till Vinteruniversiaden i Italien, 11–21 december.

Annons

Vinteruniversiaden i Trentino har samlat 3 000 deltagare från 56 länder. Det kommer att bli tevesändningar i ett 100-tal kanaler, varav Eurosport kommer att sända direkt.

Den svenska truppen består av cirka 60 deltagare, där alltså elva återfinns som studenter på Mittuniversitetet i Östersund.

Med följer, förutom delegationsledningen från Sveriges Akademiska Idrottsförbund, de två skidskytteledarna Mikael Persson och Agnes Wredenberg, och alpinledaren Kristina Hultdin, alla tre hemmahörande i Östersund.

– Universiaden är en bra möjlighet att få komma ut på den internationella tävlingsarenan och förhoppningsvis väntar tufft motstånd då tävlingen har hög status i andra länder med många världscupåkare i startfältet, säger Agnes Wredenberg i ett pressmeddelande.

Skidskyttetävlingarna avgörs i fem discipliner; distans, sprint, jaktstart, mix-stafett, och masstart.I de alpina grenarna ställer Sverige upp i storslalom och slalom.

– Det är ett bra gäng vi åker ner med, med erfarenheter från världscup, Europacup, VM och junior-VM. Jag har goda förhoppningar om topplaceringar i såväl storslalom som slalom, säger Kristina Hultdin.

Universiaden är en av världens största tävlingar och har arrangerats vartannat år sedan 1959. Årets mästerskap är den 26:e Vinteruniversiaden i ordningen. Tävlingarna håller högsta internationella klass och brukar fungera som förberedelse inför kommande landslagsuppdrag och stora internationella mästerskap.

Skidskyttetruppen: Kim Adolfsson, Peppe Femling, Anna Svedin-Thunström, Simon Hallström.

Alpina truppen: Ida Heselius, Sofie Karlsson, Jenni Lundh, Veronica Smedh, Ylva Stålnacke, Jakob Eriksson, Henrik Gunnarsson, Björn Hedman, Emil Johansson, Gustav Lindbäck, Daniel Steding, Carl-Johan Öster.