Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elvira tog bästa hästselfien

Leksandstjejen Elvira Eklund har tagit "Sveriges bästa hästselfie". Priset delades ut av Sveriges Ridgymnasium.
– Bilden blev ganska perfekt, säger Elvira.

En selfie förklaras enklast som ett självporträtt som publiceras i sociala medier. I fjol tog Språkrådet upp "selfie" som ett av 2013 års nyord och nytagna selfies publiceras dagligen, världen över.

Men att ta en selfie tillsammans med en häst är kanske inte riktigt lika vanligt. En som dock har gjort det är 15-åriga Elvira Eklund från Leksand. Och hon gjorde det väldigt bra.

– Jag stod och fotade min häst Benjamin i Häradsbygden i vintras. Sedan såg jag att han började gäspa och då passade jag på och tog en bild på oss tillsammans. Jag trodde att bilden skulle bli suddig, men den blev ganska perfekt, mitt under hans gäspning, berättar Elvira Eklund.

Då visste hon dock inte att Sveriges Ridgymnasium hade utlyst en tävling där "Sveriges bästa hästselfie" skulle utses.

– Min kompis berättade det för mig och sade "Elvira, du måste skicka in bilden!" Så då gjorde jag det och jag vann, berättar Elvira Eklund, som vann 1 000 kronor.

100 bilder deltog i tävlingen och över 1 000 personer deltog i omröstningen. Elviras vinnande bild fick 40 procent av rösterna. "Bilden ÄR FANTASTISK. Den är varm och humoristisk. Man blir glad av att titta på den", skriver Sveriges Ridgymnasium på sin Facebooksida där det även meddelas att tävlingen nu kommer att arrangeras en gång om året.

Vad ska du göra med prispengarna?

– Jag ska nog köpa ett schabrak till hästen, säger Elvira Eklund, som precis har börjat nionde klass på Sammilsdalskolan i Leksand.

Elvira har även ställt upp i en annan hästselfietävling, med samma vinnande resultat.

– Jag skickade in bilden till en selfietävling som arrangerades av westernridningstidningen LuckyRider och vann där också, säger Elvira Eklund.

Artikeln kommer från dt.se.