Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emelie fick blodad tand

Racingdebuten är avverkad och 20-åriga Emelie Moe från Östersund har fått mersmak på en fortsättning i Renault Clio Cup.

– Jag är nöjd och det var verkligen jättekul när den värsta nervositeten väl hade försvunnit. Men visst hade jag önskat att det gått lite fortare.

Annons

Hon har sju säsonger bakom sig som gokartförare och tog sin racinglicens så sent som på torsdagen.

Ett dygn senare handlade det om 175 km i topphastighet i en Renault Clio på rakan på Åre Östersunds landningsbana

Vad är det som är den största skillnaden mellan att köra gokart och racingbil?

– Jag sitter mer upprätt i en gokart, jag har bälte på mig och en växelspark att hålla reda på som jag inte har i gokart. Det största momentet jag har haft att lära mig idag är att hitta rätt växel i rätt kurva för att det ska gå fort, berättar hon strax efter målgång i fredagens kval.

Tio minuter på Mantorp Park i höstas och uppkörningen under torsdagen var hennes erfarenhet av racing innan debuten. Utan tvekan minst sagt minimalt.

Men premiären gav blodad tand.

– Absolut och jag hoppas verkligen att jag får till en satsning till nästa år. Förhoppningsvis ska jag också hinna med lite mer seriös träning, sa en lite slak Emelie.

– Det var väldigt jobbigt både fysiskt och psykiskt för det är så många moment att ta in. Hade jag fått möjligheten att träna lite mer så hade jag nog inte varit lika slut. Nu måste jag tänka på växlingen hela tiden och framförallt hålla koll på de andra bilarna så att jag inte ställer till med något, sa Emelie.

– Det är framför allt jobbigt för armarna att hålla fast bilen för det är ju några kilon som man ska svänga runt med, sa hon med ett leende.

Trots 12:e och sista plats i kvalet så får Emelie starta i lördagens första race.

– Men om jag blir varvad och kommer i vägen för de andra så plockar man av mig, slutade Emelie Moe utan att verka det minsta ledsen för om det scenariot skulle slå in.