Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emelie och Oliwer blev Norrlandsmästare

En 19 personer stor friidrottstrupp lämnade avtryck vid Norrlandsmästerskapen i Piteå i helgen. Bland annat förbättrade Emelie Nyman Wänseth, ÖGIF, sitt personliga rekord på 60 meter häck till 8,74 och är därmed Sverigetrea i F17.

Östersundstjejen vann även i höjd, längd, kula och tresteg där de tre förstnämnda ingår i mångkamp som är hennes specialitet. Emelie tog ett välförtjänt silver vid JSM i mångkamp för några veckor sedan och nu blickar hon mot JSM i Göteborg om knappt två veckor.

– Jag kommer förmodligen att satsa på 60 meter häck, höjd och kula, berättar snart 17-åriga Emelie som ligger Sverigetoppen i alla tre grenarna.

I en av de yngre åldersklasserna i Piteå såg vi 14-årige sprinttalangen Oliwer Danielsson, ÖGIF. Han fick dock hårt motstånd i sin paradgren 60 meter av Adrian Kvist, Sundsvall, som slog Oliwer med en hundradel.

På 200 meter blev det omvänd ordning där Oliwer fick kliva högst upp på prispallen. Oliwer, som i år förbättrat sitt personliga rekord på 60 meter med hela 36 hundradelar, ser fram emot helgens hemmatävling ÖGIF Inne nu på lördag. Han är snabbast på distansen bland Sveriges 14-åringar med tiden 7,34. Även på 200 meter är han Sverigeetta.

Sammanlagt tog laget från Jämtland-Härjedalen hela 18 medaljer och satte en rad nya personliga rekord, både i de yngre och äldre åldersklasserna.

– Även om det inom vissa grenar är något tunna startfält finns det bra tillväxt bland länets ungdomar, säger ledaren Fredrik Lindberg.

Helgens tävlingar var också en poängkamp mellan Norrlandslänen. Jämtland-Härjedalen kom på en femteplats i både 13–14-årsklassen och 15–17-årsklassen, där länets deltagare kom från föreningarna Östersunds GIF och Trångsvikens IF.