Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emil Jönsson har drabbats av blodpropp: "Det här var något helt nytt"

Inför den sista världscuptävlingen under säsongen har Emil Jönsson, som annars också haft en tung säsong, drabbats av en blodpropp i benet.
Det skriver Expressen.
– Jag har ju slitit av många muskler och så i min karriär - men det här var något helt nytt, säger Emil Jönsson till Expressen.

Under helgen hålls den sista världscupen i längdskidor i Falun, och samtidigt håller alpina världscupen avslutning i Åre. Emil Jönsson, som är boendes på Frösön i Östersund, var i Åre för att hjälpa till med arrangemanget kring världscupen där, när han vad han själv beskriver det som "gick omkring i stenhårda pjäxor" under uppåt 14 timmar.

– Jag kände att jag blev väldigt trött i vaderna. Och när jag satt i liften efteråt märkte jag bara att "Oj, vad jag är öm i knät. Det bränner ju", säger Emil Jönsson till Expressen.

Under kvällen gjorde det sedan ännu mer ont, men det var inte förrän dagen efter som Jönsson åkte in till sjukhuset och en blodpropp konstaterades.

– Jag har ju slitit av många muskler och så i min karriär - men det här var något helt nytt, säger Jönsson till Expressen.

Men enligt Jönsson låter det värre än vad det är. Blodproppen ska inte vara någon fara, och Emil Jönsson kommer att åka världscupen som planerat i helgen.

– Ja, jag är lugn för det. Det är lite ömt. Men läkarna har lovat att det inte är någon fara, säger Jönsson till Expressen.