Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emil kommer till Östersund

Eeeemil, din förgrömmade unge! I sommar kommer Östersundsborna kunna höra den välkända repliken när teaterföreställningen "Emil i Lönneberga" sätts upp på Jamtli.

Det är Sandelius Kultur och Nöje som står bakom produktionen. I somras gjorde de succé med uppsättningen av "Pippi på de sju haven" som spelades på Jamtlis stora scen under en vecka.

– Manuset till "Emil i Lönneberga" bygger på berättelserna i "Stora Emilboken". Saltkråkan AB som äger rättigheterna till Astrid Lindgrens verk har haft stort överinseende, berättar Elin Sandelius som är producent och manusförfattare och även kommer att spela Kommandoran och Krösa-Maja i föreställningen.

Flera jämtländska aktörer är klara för att spela i "Emil i Lönneberga". Lars "Vegas" Gustafsson, Håkan Borgsten, Fredrik Longueville, Jan Boholm, Therese Blomstrand och Karin Riddar finns hittills med på rollistan.

– Vi har handplockat personer som ska passa till rollerna. Det känns som vi har fått ihop ett härligt gäng, menar Elin Sandelius.

Vilka som ska spela Emil och Ida är ännu inte klart. Audition för rollerna kommer att hållas på Jamtli 25 och 26 januari. Föreställningen kommer sedan att visas på Jamtlis stora scen 27 juni till 6 juli.