Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emil Martinsson klar för ännu ett viltmåls-VM: "Goda chanser för medalj"

SKYTTE. Strömsundsbon Emil Martinsson, tävlandes för Osby Jaktskytteklubb, kommer att delta i viltmålsskyttarnas VM i Suhl, Tyskland, i mitten av juli. Resterande av den svenska truppen består av fem seniorer och en junior.

I Suhl kommer det att tävlas i running target på 10 och 50 meter i regelbundna respektive blandade lopp.

Emil Martinsson, med tre indviduella medaljer från senaste VM, kommer att ställa upp i herrseniorernas klass på både 10 och 50 meter. Jesper Nyberg, Niklas Bergström och Rickard Johansson är andra svenskar i seniorklassen.

– Med Emil i truppen har vi alltid stora förhoppningar. Det är ju så att alla dessa skyttar har potentiell medaljchans om de bara har rätt dag. Så visst har vi medaljförhoppningar, både individuellt som i lag, säger viltmålsledaren Patrik Wilhelmsson i ett pressmeddelande.

Louise Samuelsson, som ställer upp i sitt första VM, kommer att representera Sverige i seniorklassen för damer.

– En topp sex-placering vore glädjande för Louise, som främst har en långsiktig satsning mot VM 2018, säger Wilhelmsson.

Även Andreas Bergström gör debut i VM. Han kommer att tävla i 50 meter i juniorklassen.

Emil Martinsson ser fram emot mästerskapet.

– Det blir mitt nionde VM, så det är inte första gången, men det är alltid roligt att representera Sverige. Jag tror att det finns goda chanser att ta medalj.

Målet för Martinsson är att ha minst en pallplats.

– Jag ställer upp i fyra grenar, men det är första grenen, 50 meter regelbundet, som jag har största förväntningarna på.

Under säsongen har VM varit det huvudsakliga målet under träningarna.

– Vad gäller framtiden tar jag det som det kommer, 2018 finns såklart i tankarna, menar Martinsson.