Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emilia Dahlgren på pallen i USA: "Så sjukt glad"

Förutsättningarna på hög höjd i Jackson Hole, Wyoming gav Emilia Dahlgren vissa problem. Men hon kämpade sig igenom och tog sin första pallplats som ny i proffsserien Amsoil Championship Snocross i USA.

"Vilken dag!! Så sjukt glad över den här pallplatsen", skriver Dahlgren på sin facebooksida efter framgången.

I damernas final var det Malene Andersen och Megan Brodeur som gjorde upp om segern, men den sista pallplatsen knep Dahlgren med god marginal ner till fyran Jakki Farmer.

Dahlgren var extra nöjd över framgången då tävligarna arrangerades i Jackson Hole, som ligger på 1 900 meters höjd.

"Jag hade det också tufft med höjden & astman men lyckades bita ihop & köra till mig en fin tredjeplats", skrev Dahlgren efter helgens första tävling.

Hon var sedan nära att ta en andra pallplats för helgen under den andra deltävlingen. Men när Elina Öhman lyckades slå sig in mellan Andersen och Brodeur på pallen i den finalen slutade Dahlgren på fjärdeplats.

För Marcus Ogemar Hellgren, som var på pallen i årets första deltävling, gick det inte lika bra under nattens tävling.

Hellgren lyckades inte få till någon fullträff i kvalet och fick köra LCQ-heatet för att försöka ta sig till final. Där slutade han sexa och missade finalen, som sedan vanns av Jacob Yurk.

Hellgren lyckades inte få till någon fullträff i kvalet och fick köra LCQ-heatet för att försöka ta sig till final. Där slutade han sexa och missade finalen, som sedan vanns av Jacob Yurk.

I helgens andra deltävling gick det bättre för Ogemar Hellgren, som tog sig till final. Där slutade han åtta, 32 sekunder bakom segrande Daniel Benham Jr.

Nu tar Amsoli Snocross Championships juluppehåll för att återuppta serien i Minnesota 5–6 januari.

Läs mer:

Emilia Dahlgren blir proffs i USA: "Uppfyller min dröm"

Marcus Ogemar Hellgren på pallen direkt i USA – Emilia Dahlgren fyra i debuten