Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emir Smajic hårda dom

Emir Smajic går igenom några mycket tuffa dygn just nu. Den otursförföljde ÖFK–centern kan knappast spela tävlingsfotboll förrän tidigast i augusti nästa år. Så länge tar det att läka hans högerknä.

Det var på onsdagsträningen som Emir Smajic krockade med en medspelare och fick en kraftig vridning i ena knät, som gick sönder.

Ett dygn senare gjordes en artroskopi, (titthålsoperation) vid Östersunds sjukhus. Där hittade läkaren ett trasigt korsband, där delar av det som slitits av, dessutom låg och blockerade knäleden. De lösa bitarna plockades bort, men mer gick inte göra just då. Titthålsingreppet var mer att betrakta som en undersökning.

Domen kunde inte ha varit tuffare: Höger knä har åter igen drabbats av en korsbandsskada, precis som våren 2013 när Smajic skadade sig under ett träningsläger i Spanien.

– Det här är en jobbig dag, speciellt för Emir själv, som verkligen är otursförföljd, konstaterar klubbens sjukgymnast Frida Eklund.

Hon berättar vidare vad som nu väntar:

– Det blir operation och därefter sex-nio månaders rehabilitering. Men mest troligt handlar det om minst nio månader innan han kan spela tävlingsfotboll igen, säger ÖFK:s medicinske talesperson.

I klartext betyder det att Smajic inte är aktuell för seriespel förrän någon gång in på höstsäsongen nästa år.

Emir Smajic karriär är kantad av långa skadeuppehåll och massor av rehabiliteringsträning.

Våren 2013: Korsbandsskada i höger knä, som avhöll honom från tävlingsfotboll hela säsongen.

Våren 2014: Okbensskada i ansiktet direkt i första matchen mot Ljungskile efter en minuts, (!) spel i andra halvlek.

Maj 2014: Smajic gör 1-0 mot Landskrona, men skadas i ena lårets baksida i samma moment. Ny rehabilitering väntar.

Oktober 2014: Ny allvarlig knäskada på träning inför sista seriematchen mot Ängelholm.

Extra trist känns skadan vara eftersom Smajic verkligen jobbat hårt för att komma tillbaka i rollen som lagets spjutspets med uppdrag att göra mål.

Han var riktigt bra bara för en dryg vecka sedan mot Hammarby, där han även gjorde ÖFK:s ledningsmål till 2-1.

Nu tvingas han alltså till ännu ett långt skadeuppehåll med allt vad det innebär. Säkert dyker även tankar upp inombords som handlar om annat än fotbollen. Om det är värt att fortsätta, med tanke på eventuellt framtida men för hälsan längre fram i livet. En knäoperation är ingenting, men två i samma knä är någonting helt annat, inte minst för hårt utsatta fotbollsspelare högt upp i seriesystemet där tuffa närkamper är vardagsmat i varje match.

Sporten har sökt Emir Smajic för kommentarer men inte lyckats nå honom.