Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emma, Erica och Julia gör debut

I ett litet mörkt rum i Lillsjögårdens källare repar trion Emma, Erica och Ebba inför kvällens tävling i Musik Direkt. Det är första gången de är med i tävlingen, och de är lite nervösa. I alla fall två av tjejerna.

Annons

– Jag är inte nervös, säger Erica Evertsson.

– Joho, jag är jättenervös, säger Ebba Nilsson.

– Jag är inte nervös nu, men jag kommer nog bli det sen, tillägger Erica.

Tio band tävlar i kväll. Den soloartist eller det band som vinner går vidare till Länsfinalen, vinnaren där går vidare till riksfinalen i Uppsala i maj. The Cardigans och Laleh har till exempel varit med i Musik Direkt, som vänder sig till musicerande ungdomar i hela Sverige.

har spelat tillsammans i cirka ett halvår, då de började i samma klass på Storsjöskolan.

Erica och Emma är 14 år, Ebba 13. Alla har sysslat med musik länge, och både Erica och Emma har lite scenvana från förr.

– Jag har sjungit på skolavslutningar och varit med i lite tävlingar, berättar Erica.

I kväll ska de framföra två låtar, ”Halleluja” av Jeff Buckley och ”Love Story” av Taylor Swift. I ”Halleluja” sjunger Erica och Emma duett medan Ebba kompar på gitarr, på den lite svängigare ”Love Story” spelar de alla tre instrument. Den enda som inte sjunger i trion är Ebba.

– Fast jag sjunger med för mig själv.

Det var Erica och Emma som anmälde bandet Musik Direkt.

– Det är ju roligt att sjunga. Och att tävla, konstaterar Erica.

I kväll kommer de att få stöd i publiken i form av familj och vänner.