Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emma Härdelin bjöd på härlig variation

 Det var ett 50-tal personer som valde att se Emma Härdelin sjunga på Gamla Teatern i går, en väldigt fjuttig summa med tanke på den musikaliska föreställning som hon och musikerna bjöd på.

Emma Härdelin sjunger folkvisor med en härlig inlevelse och fantastisk röst. Bakom sig har hon tre duktiga musiker som lyfter sången och visorna på precis de rätta ställena: Lars Ericsson på trummor, Tomas Nyqvist på bas och Stefan B Nilsson på klaviatur.

Personligen gillar jag de fartiga låtarna mest, som till exempel den marsch-aktiga visan om killen som kom tillbaka från kriget bara för att klampa in på flickvännens bröllopsdag med hans egen bror. Eller den om ”Kniven” i Hälsingland som blev lönnmördare för att undvika arbetslöshet.

Den sistnämna lockade publiken till skratt.

Vi i publiken bjöds på både lite jazzig och lite poppig folkmusik och variationen kändes alldeles perfekt.

Fler borde ha tagit tillvara chansen att höra Emma Härdelin sjunga.

Om ni har vägarna förbi så rekommenderar jag en kväll med Härdelin och bandet, det slår både Let’s Dance och (kanske, beroende på musiksmak) Melodifestivalen.