Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emsjö orkade inte vänta på IBC – väljer Brunflo i stället

Efter två år lämnar Jonas Emsjö IBC Östersund herrar och drar söderut. Nästa tränarstopp blir hos Brunflos damer.

Annons

Efter den nyligen avslutade säsongen gick Jonas Emsjös kontrakt med IBC Östersund ut. Då förhandlingarna enligt Emsjö drog ut på tiden tröttnade han och gjorde i stället klart med Brunflos damer.

– Inget roligt avslut, jag hade velat stanna kvar. De är duktiga killar som är intresserad av att lära sig och träna hårt. På de här två åren har vi lyckas ta oss från det tråkiga bottenstrecket till att bli ett stabilt division 2-lag. Men IBC ville inte sätta sig vid förhandlingsbordet, så det känns lite surt, säger Emsjö.

Han har dock haft flera alternativ att välja på, bland annat ett elitserielag på damsidan både i Sverige och i Norge. Men valet föll till slut på Brunflo i division 2.

– Jag var fruktansvärt sugen att testa. Men jag ville faktiskt inte flytta den här gången, jag trivs så bra i stan. Och vilken division spelar egentligen ingen roll för mig, nu handlar det om att göra ett bra jobb i Brunflo och det ska bli jättekul, säger Emsjö som skrivit på ett två-årskontrakt.

I Brunflo är man förstås också väldigt glada att Emsjö är deras nya tränare. Som kuriosa kan nämnas att han var med och bildade Brunflo IBS, som det hette då, för 20 år sedan.

– Eftersom jag har jagat honom i flera år så är jag väldigt glad nu. Vi har haft det lite trassligt på tränarsidan och inte haft det bästa upplägget. Men nu känns det jättebra, säger Jan-Olof Forsberg i Brunflo.

Mer läsning

Annons