Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En av de dömda cheferna tar time out

En av de dömda cheferna i Krokom lämnar sitt uppdrag i väntan på prövningen i nästa instans, hovrätten.

Annons

– Vi har tagit intryck av de starka reaktionerna såväl internt som från allmänheten efter tingsrättens dom och i dag gjort en uppgörelse som innebär att XX omgående lämnar sitt uppdrag.

Så skriver kommunstyrelsens presidium i Krokoms kommun, Maria Söderberg (C), Lisa Sallin (M) och Rolf Lilja (S), efter ett möte med kommunledningen på fredagen.

En överenskommelse har träffats som innebär att XX lämnar sitt uppdrag i avvaktan på prövning i nästa rättsliga instans, fortsätter de.

I och med detta har ingen av de två dömda cheferna längre något arbetsmiljöansvar eller personalansvar. Den avgående chefen kommer att stå till kommunchefens förfogande.

Formellt beslut kommer att fattas av kommunstyrelsen och kommunchefen tar över den avgående chefens ansvarsområde.

– Vi vill samtidigt understryka att vi känner djupt med den drabbade familjen och vill framföra vår ursäkt och vårt deltagande, avslutar Maria Söderberg, Lisa Sallin och Rolf Lilja, i pressmeddelandet.

Reaktionerna blev starka efter att den politiska kommunledningen trots den fällande domen ifrågasatte tingsrättens bedömning, och också uttalade fortsatt förtroende för cheferna. Speciellt en av de dömda hade då fortsatt arbetsmiljöansvar.

Personalen uttalade också en förtroendekris.