Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– En av de viktigaste sakerna för att få utveckling är att ha tillgång till lokaler

Nya butiksytor har tillkommit i Åre inför säsongen. Ett par butiker står fortfarande tomma, men det oroar inte näringslivschefen Jan ­Andersson.

I det så kallade Alpinhuset, som är det nya flotta bostadsrättsbygget på Årevägen, är en lokal inte uthyrd trots att vintersäsongen är här inom några veckor. En lokal i Sporthotellet är inte heller uthyrd, enligt kommunen.

Men tomma lokaler i Åre är inte bekymmersamt. Tvärtom är det bra, menar Jan Andersson som är näringslivschef på Åre kommun. Enligt honom behövs en tillgång till lediga lokaler för att utvecklingen i Åre inte ska stanna upp, det ger dynamik i Åre.

– En av de viktigaste sakerna för att få utveckling är att ha tillgång till lokaler, säger Jan Andersson.

Han berättar att före 2006, alltså före byggboomen, var läget låst i Åre. Det fanns inga lediga lokaler och därför blev det inte heller nyetableringar av butiker.

Jan Andersson, berättar att det finns en positiv stämning bland Åres butiksinnehavare. I somras visade statistik att butikerna sålt mer än tidigare. Men butiksinnehavarna vill att barmarkssäsongen blir ännu bättre.

– Det är mycket, mycket viktigt.